Afvallen door kennis

In het coachprogramma heb ik het over fouten die wij maken in ons denkpatroon. Eén van die fouten is ervan uitgaan dat jij niet af kunt vallen, of dat je niet blijvend af kunt vallen. Je ziet beren op de weg, gaat door negatieve ervaringen denken dat het niet voor jou weggelegd is of je geeft de schuld aan je omgeving/genen/blessures enzovoorts. Al die negatieve gedachten zorgen ervoor dat je jezelf tekort doet. Want waarom ben jij een gezond leven niet waard? Waarom mag jij niet investeren in...
Afvallen, ik weet dat veel mensen het willen. Ik krijg regelmatig de vraag in mijn mailbox: ‘Waarom zou het met jouw begeleiding wel lukken?’ En dat is een terechte vraag. Ik snap dat je niet meteen in het diepe springt. Dat doe ik ook niet. Ik ben juist een ‘denker’ en een ‘vergelijker’. Ik vergelijk verschillende producten en merken voordat ik iets ga kopen en speur naar reviews van andere mensen. Ondertussen denk ik na of ik het echt nodig heb, of dat een andere oplossing...

Soms, zonder dat ik het zo bedoeld had, ben ik aan het denken. Gisteravond bedacht ik me dat waarden een grote invloed hebben op ieders leven. Maar dat er ook grote verschillen in zitten tussen mensen. Als je uit een lijst van waarden een top 5 samen moet stellen, ziet die lijst er anders uit dan die van je buurman, collega of zelfs je partner. Soms begrijpen we elkaar niet. Omdat we andere waarden en normen hanteren. We bekijken de wereld en de mensen om ons heen door ons eigen kadertje. En...
Er komt soms kritiek. Ik buit mensen uit, ik vraag teveel geld voor de coaching. Kritiek mag, maar ik heb eerlijk gezegd nog geen goed onderbouwde kritiek gezien. Meestal reageer ik met iets in de richting van: ieder zijn mening, daar heb je recht op. Maar ik heb er natuurlijk wel een mening over en een idee bij. Dat wil ik voor één keer delen en dan kan ik mensen verwijzen naar deze blog. Niets is belangrijker dan je gezondheid. En dat merk je pas als je gezondheid achteruit gaat. Je kunt...

Wie is er verantwoordelijk voor jouw gezondheid? Jouw gewicht? Jouw leefstijl? Ik denk dat bijna iedereen dan naar zichzelf zou wijzen. Je weet dat jij, als puntje bij paaltje komt, degene bent die verkeerde eetgewoonten heeft. Maar wanneer doe je daar wat aan? Wanneer pak je die handschoen op en zeg je tegen jezelf: 'het is klaar nu'. Dan komt het uitstelgedrag van mensen om de hoek kijken. 'Ik begin morgen', 'Ik begin op 1-1', 'Ik start na de feestdagen'. En zo kun je eindeloos doorgaan. Want...
Als je je doelen voor ogen houdt, wordt het volhouden ervan een stuk eenvoudiger.