Bekijk hier de uitleg over de huiswerkbegeleiding.

Bekijk hier de korte video over mijn werkwijze. Interessant?

Lees dan verder!


Stop de strijd, verbeter de sfeer in huis en help je kind op weg naar een vervolgopleiding.

Herken je dit beeld? Jouw kind zit op school, maar maakt geen huiswerk.

Reden:

  • geen zin in;
  • ik heb het al afgemaakt op school;
  • er staat niets in mijn agenda.

Maar het klopt niet, de cijfers zijn slecht. 

 

Of jouw kind probeert het wel, maar het lukt niet. Misschien past de manier van leren niet bij je kind of zijn er structurele planningsproblemen. Hoe dan ook, het levert frustraties op. Bij jou, bij je kind of bij beiden. En de cijfers worden er niet beter op waardoor de overgang naar het volgende leerjaar in gevaar komt. Of nog erger: er moet uitgekeken worden naar een andere school.


Als er niets verandert kunnen er tal van problemen optreden. De band tussen jou en je kind wordt verstoord, er is ruzie en onenigheid in huis. Het huiswerk wordt niet gemaakt en de cijfers dalen. Of je kind blijft de verkeerde leermethodieken gebruiken en doet zijn best, maar het levert niets op. Resultaat? De motivatie ebt langzaam weg en je kind veranderd in een ongemotiveerde leerling met tal van problemen als gevolg. Frustratie is daarin vaak leidend.

 

Bij jou omdat je jouw kind niet op de goede manier aan het werk krijgt, bij je kind, omdat de cijfers slecht zijn, maar ook bij de docenten die erop blijven hameren dat het anders moet. Je maakt je zorgen omdat je kind kan blijven zitten en je vraagt je af of dat de beste oplossing is. Zeker als je het gevoel hebt dat er meer in zit dan er op dit moment uitkomt.

 

En inderdaad, er zit vaak ook meer in. Er zijn veel verschillende redenen waarom het even niet lukt op school. En je vraag of blijven zitten de beste oplossing is, snap ik volkomen. Zijn er geen andere oplossingen die eerst geprobeerd kunnen worden?

 

Je wilt van die strijd en de frustraties af. En je wilt bovenal dat je kind succesvol is. Een diploma haalt en straks een leuke opleiding kan gaan doen. Leerlingen die het op de middelbare school moeilijk vinden, bloeien vaak op zodra ze op het MBO of HBO zitten. Omdat ze daar eindelijk kunnen doen wat ze leuk vinden.

 

Jij wilt het beste voor je kind. Maar niet tegen de hoofdprijs. Jij zoekt naar een flexibele, maar kwalitatief goede oplossing. Zodat jouw kind succesvol zijn diploma gaat halen, zelfstandig wordt en straks op een vervolgopleiding op een goede manier zijn schoolwerk kan inplannen en uitvoeren. Zonder hem/haar achter de veren te zitten!


nieuw: huiswerkbegeleiding & sport.

Voor veel leerlingen is het plannen van school, huiswerk, sport, werk en vrienden niet eenvoudig. 

Meer dan eens hoor ik dat leerlingen van hun sport worden afgehaald omdat ze dan meer tijd hebben voor het huiswerk. Dat vind ik zonde omdat sporten en bewegen een zeer positieve invloed heeft op leerlingen.

Ze kunnen zich beter concentreren, leren doorzettingsvermogen te ontwikkelen, verkennen hun grenzen en worden er juist fit en energiek van. Zodat ze op school een betere houding hebben en meer informatie op kunnen nemen. 

 

Daarom kun je bij Nijholt begeleiding binnenkort huiswerk maken en vervolgens sporten onder leiding van een professionele instructeur. Je werkt individueel en in een groep aan jezelf. Je kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en je verlegt je grenzen. 

 

Hoe werkt het?

- Je ouder/verzorger meldt jou aan bij Nijholt begeleiding (nicole@nijholtbegeleiding.nl / 06-81167231).

- We maken afspraken over hoe vaak per week je komt.

- Aan ieder huiswerkmoment wordt een sportmoment gekoppeld. 

- Je start eerst met het maken van je huiswerk, er wordt geleerd, er wordt aandacht besteedt aan plannen/organiseren/leerstrategieën/executieve functies en nog veel meer. De kwaliteit en aandacht zijn precies hetzelfde als bij de reguliere huiswerkbegeleiding.

- Als de docent van mening is dat je alles af hebt wat af moet zijn, sluit je aan bij de sportgroep. 

- Je kunt alleen op afspraak meedoen en afmelden is noodzakelijk als je niet kunt komen.

- De studie - en sportmomenten zijn flexibel in te plannen in overleg met Nijholt begeleiding. Dat betekent dat je de ene keer 1x per week kunt komen en de andere keer, 2x per week of zelfs 3x per week. 

 

Betalen en kosten.

Klik hier. 


Als de frustratie hoog oploopt wordt het tijd om er iets aan te doen!

 

De kracht bij Nijholt begeleiding ligt in de aanpak op meerdere gebieden.

- Motivatie;

- Inzicht;

- Leermethoden;

- Studiehouding en gedrag;

- Begeleiding en coaching van de ouder(s) indien gewenst.

 


thuis wordt thuis, geen stress en strijd meer.

Wat zou het voor jou betekenen als jouw kind zelfstandig zijn schoolwerk inplant, op een goede manier leert en cijfers haalt die hem/haar een goed rapport opleveren?

Dan is thuis weer thuis. Een plek zonder frustraties en strijd. Je kunt loslaten en de zorgen omtrent school in eerste instantie bij ons neerleggen. En gedurende de begeleidingsperiode neemt jouw kind de schoolse taken over. Jij ziet dat jouw kind weer moeite doet, zich aan afspraken houdt en je kunt trots zijn op zijn prestaties. Jullie band verbetert, de bezorgdheid en onmacht maakt plaats voor vertrouwen.


soms lukt het gewoon niet.

Soms lukt het niet op school.

Je kind wil het graag goed doen maar de resultaten blijven achterwege. 

 

Ook dan kan je kind terecht bij Nijholt begeleiding.

 

Samen zoeken we naar de dingen die wel lukken. En daar gaan we meer van doen. Dus de focus wordt verlegd van alles wat niet goed gaat, naar wat wel goed gaat.

 

Zo kan een leerling het vertrouwen in zichzelf opbouwen en weer succeservaringen opdoen. 


Maatwerktrajecten.

Maatwerk.

 

Veel ervaring met aangepaste begeleidingsprogramma's.

  • Thuiszitters;
  • Gedragsproblemen;
  • Angst - en stemmingsstoornissen;
  • Moeilijk lerend;
  • Andere diagnoses.

MAATWERK IS ER OOK VOOR BASISSCHOOLLEERLINGEN!

NEEM CONTACT OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN. 

Voor een maatwerk traject neem je contact op met Nicole Nijholt.

nicole@nijholtbegeleiding.nl

06-81167231